De kracht van beton

Beton is een materiaal dat terug is van weggeweest. Het wordt niet alleen meer in de bouw toegepast, maar ook door particulieren voor gebruik binnenshuis en in de tuin. Beton is vandaag de dag namelijk zo veelzijdig dat het past in de meeste moderne en industriële interieurs. En de vormgeving en afwerking doen helemaal niet meer denken aan flatgebouwen uit de jaren ’50. Dat beton ook mooi kan zijn, dat is iets waar steeds meer particulieren achter beginnen te komen.

De mogelijkheden met beton

Als je online gaat winkelen zal je zien dat er een groot assortiment beton beschikbaar is. Deze hebben gedeeltelijk te maken met bouwprojecten en doe-het-zelf plannen, maar je kunt ook vele objecten vinden waarmee je je woning of tuin kunt verfraaien. Denk hierbij aan een tuinbank, bloembakken, krukjes, tafels, aanrechtbladen en schuttingen. Beton kan geleverd worden met een glans afwerking of een mat oppervlak en in verscheidene grijs- en steentinten. En ben je zelf een beetje handig, dan kun je met l- en u-elementen zelf plantenbakken samenstellen, een trap aanbrengen in je tuin of een verhoging maken voor extra variatie.

De voordelen van het materiaal

Het materiaal beton zelf heeft vele voordelen. Zo is het erg duurzaam en kan het tientallen jaren meegaan zonder kleur of vorm te verliezen. Het is sterk, waterafstotend en krasbestendig, waardoor het niet snel zal beschadigen door ongelukjes, vloeistof en weersomstandigheden. Ook is beton zwaar, zodat je je tuinmeubilair het hele jaar door buiten kunt laten staan. En ook niet onbelangrijk, beton is van vele materialen vaak financieel het voordeligst, vooral als je kijkt naar de levensduur en de kwaliteit. Vele redenen dus om voor jouw doe-het-zelf project of interieur ontwerp ook beton mee te nemen als mogelijk materiaal om te gebruiken. Want naast alle bovengenoemde voordelen is het ook nog eens erg mooi om te zien.