Een bedrijfs website laten maken is geen luxe

Jij wil gevonden worden

Ondernemers die een bedrijfs website laten maken zijn heel verstandig bezig. Het is namelijk niet bekend hoeveel ondernemers er onzichtbaar zijn op het internet met hun website. Men heeft een stukje ruimte op het internet ingekocht, maar de website trekt geen bezoekers. De reden is heel eenvoudig. De website is verkeerd opgemaakt waardoor deze niet door zoekmachines gevonden wordt. Jammer want dat is het eerste vereiste en het doel van een website.

De juiste teksten

Heb je een website en wil je die gevonden laten worden, dan moeten de teksten goed zijn opgesteld. We hebben het hier over zogeheten SEO’s. Dit zijn zoekwoorden die in teksten zitten verwerkt. Deze zoekwoorden hebben betrekking op het product wat jij probeert te verkopen. Het is een schrijfmethode waarbij bepaalde tools worden gebruikt. Als ondernemer heb jij daar doorgaans weinig mee te maken en daardoor loopt het hier vaak fout. Je kan dit deel dan ook maar beter uitbesteden.

De klant heeft geen geduld

Een website zelf maken heeft nog meer nadelen dan alleen de onvindbaarheid. Een ander probleem wat vaak voorkomt is dat de klant afhaakt halverwege het bezoek aan jouw website. De oorzaak; de klant moet te lang wachten als hij naar een pagina wil navigeren. Een website die niet goed is opgemaakt zal te langzaam pagina’s laden waardoor navigeren net kauwgom lijkt. Een situatie waar uiteraard geen enkele klant vrolijk van wordt, en daarom doe je er goed aan om een professioneel webdesigner te vragen om jouw website zo soepel mogelijk te laten navigeren. Het is geen luxe; het levert je juist heel veel klanten op. Op die manier is de uitgave aan een webdesigner opeens een investering geworden. De investering verdient zichzelf namelijk weer terug.