Een VOF omzetten naar BV, wat houdt dat in?

Veel ondernemingen kiezen ervoor om een VOF om te zetten naar een BV. Maar zoals de titel van dit artikel zegt: wat houdt dat eigenlijk in? Een VOF is een andere rechtsvorm dan een BV. Dit houdt in dat wanneer u bijvoorbeeld een VOF heeft, u ook 100% privé aansprakelijk bent. Veel mensen zien dit dan ook als een belemmering. Het voordeel aan een VOF is wel dat deze makkelijker en sneller op te richten is dan een BV. Het enige wat een ondernemer hoeft te doen is de VOF aanmelden bij de Kamer van Koophandel (KVK). Bij een BV ligt dit anders, hier komt veel meer bij kijken. Toch maken veel ondernemers de overstap naar een BV. Bent u benieuwd waarom en hoe u dit zo eenvoudig mogelijk in werking kan zetten? In dit artikel geven we u alle informatie.

Wat zijn de voordelen van een BV?

Veel beginnende ondernemers kiezen ervoor om een VOF op te richten. Dit heeft alles te maken met het feit dat tot een winst van €80.000, een VOF voordeliger is dan een BV. Wanneer bedrijven gaan groeien, kiezen ze voor een VOF omzetten naar BV. Daarnaast is de privé aansprakelijkheid een belangrijke overweging om een BV op te zetten. Het nadeel hiervan is dat er veel bij komt kijken. Een VOF omzetten naar BV houdt niet in dat een ondernemer alleen naar de Kamer van Koophandel hoeft. Er moeten namelijk veel administratieve zaken geregeld worden. In veel gevallen komt ook de notaris er nog eens bij kijken. Het kost dus veel geld, maar heeft wel veel voordelen.

Laat u goed begeleiden!

Bent u een ondernemer die een VOF omzetten naar BV van plan is? Dan is het handig om u hierin goed te laten begeleiden. Er zijn bijvoorbeeld organisaties die dit voor u kunnen doen. Zij nemen u al het werk uit handen en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd word. Veel ondernemers die overstappen naar BV, kiezen hiervoor. Het is daarom raadzaam om ook eens de mogelijkheden te bekijken die er zijn voor een VOF omzetten naar BV en dit te laten regelen door een specialist. Dit kan u als ondernemer namelijk een hoop werk uit handen nemen. U kunt dan doen waar u goed in bent: ondernemen.