Tijd voor een frisse wind in je organisatie

Je kent het wel, je moet veranderen om in deze tijd je bedrijf draaiende te houden. Stilstand is achteruitgang, en dat weet jij maar donders goed. Je neemt afscheid van oude gewoontes en probeert zo links en rechts iets nieuws om er beter uit te komen. Echter je klamp over het algemeen nog steeds vast aan die ouderwetse instelling die dusdanig is ingeburgerd dat jezelf a moeite hebt met deze los te laten. Dat is het nou, als je 4 maanden achter elkaar, dag in, dag uit hetzelfde doet, raak je er zo aan gewend dat datgene loslaten, dusdanig tegen je natuurlijke weg in is, dat dit lijdt tot een confrontatie met jezelf. Hoe mooi kan het zijn, iets leren van jezelf!

Verandermanagement

Uiteindelijk ben jij zelf op en top veranderd, is je nieuwe strategie bij jou al helemaal van de grond gekomen en ben je gevlucht uit het oude stramien. Echter jouw medewerkers blijven nog steeds hetzelfde doen als voorheen, terwijl toch echt alles veranderd is. Misschien wordt het tijd om je eens te laten adviseren, die verstand heeft van veranderingen en reorganisaties. Iemand waarvoor dit soort zaken bijna dagelijkse kost is, en waarvoor geen berg te hoog is. Er is zeker ook iemand die jou kan helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cursus verandermanagement. Die frisse wind in jouw onderneming zal er wel weer komen.

Waar een wil is, is een weg

Personeel dat ineens niet mee blijkt te kunnen in een verandering, kan beter uitkijken naar een nieuwe job. Personeel dat alleen maar klaagt over de nieuwe insteek is ook niet motiverend voor andere collega’s, maar over het algemeen geldt waar een wil is, is een weg. Echter soms ontbreekt het je personeel aan capaciteiten om de “nieuwe” functie te vervullen en kan men er beter voor kiezen hier afscheid van te nemen. Een jonge verfrissende wind, brengt vaak nieuw leven in de zaak en je zult zien het barst er over een tijdje weer van de energie!