Verplichte nascholing

Als beroepschauffeur dien je te voldoen aan de verplichte nascholing. Dit houdt in dat je binnen een bepaalde periode na het behalen van je rijbewijs D deel dient t nemen aan een aantal uren nascholing. Dit is een nascholingseis en dus geen vrijwillige deelname. Je hebt de verplichte nascholing nodig om je rijbewijs als beroepschauffeur te kunnen behouden. Zonder dit rijbewijs kun je je beroep immers niet meer legaal uitvoeren.

Code 95 nascholing
De nascholing heeft een specifieke naam en dit is code 95 nascholing. Als je op zoek gaat naar een rijschool die deze cursus geeft, kijk dan goed of het een CCV gecertificeerde cursus is. De code 95 nascholing Eindhoven die is gecertificeerd duurt minimaal 35 uur en hiervan volg je minimaal één dag praktijkles.

Gevolg voor je rijbewijs
Na het met goed gevolg afronden van de nascholing wordt via officiële weg geregeld dat jouw rijbewijs D weer verlengd mag worden bij de gemeente. Net als bij het volgen van elke cursus is het handig om de nascholing goed te plannen. Als je uitstelgedrag vertoont kan het zomaar eens gebeuren dat de nascholingscursus vol zit en je rijbewijs verloopt. Dit kun je als beroepschauffeur natuurlijk niet gebruiken. En dus luidt het devies: plan goed om vervelende situaties te voorkomen.

Selectie rijschool ten behoeve van nascholing
Vanaf het moment dat je je rijbewijs D haalt weet je dat die op termijn ook weer verlengd moet worden. Na het plannen van deze nascholing rest nog de vraag waar je deze wilt gaan doen. Voor ervaringen van anderen kun je de reviews bekijken die mensen schrijven na het volgen van een cursus of nascholing. Ook is het fijn om te weten dat je bij sommige rijscholen ook in andere talen les kunt krijgen of examen kunt doen. Doe hier je voordeel mee.